Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları ağır anatomi topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı mefret binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Hassaten, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla baş başa iş adımları ekseriya şunları kucakerir:

Kattaki konutların her birinin deruninden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması lüzumlu değildir.

Yangın en kötü risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, in boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör altında tutulması dirimsel önem taşımaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; daire adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı, duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çhileışmasına yangın kapısı imkân esenlar. Yangın kapıları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı üzere ivedi durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has kocaoğlanrt edici bir başka özelliği kilit + kısım seti Yangın Merdiveni Kapısı yahut panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve sonuçsuz şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir korku çabucak kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak yapıda olmalıdır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan kuruluşlabilmekle birlikte elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun anayasa sebebi arazi kaybına mahiyet vermemesi ve elan az maliyetle işin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın Yangın Çıkış Kapısı koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine otomatik olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın vakaları biriyi strüktürda en kesif mukabillaşılan ve tehlikeli tehlikelere erkân harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çalışma alanlarında güvenliğin sağlamlanması ammaçlanır.

Report this wiki page